SARAJEVO

Za mališane iz socijalno ugroženih porodica prikupljeno 200 paketića

A. T.

10.12.2017

Skoro 200 paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica prikupljeno je na današnjem redovnom treningu trčanja članova Udruženja „Maraton“ koji se održao u Velikoj aleji. Kako nam je kazala Selma Mameledžija iz ovog udruženja odziv trkača i simpatizera je bio mnogo veći u odnosu na proteklu godinu.

- Već drugu godinu mi se odazivamo humanitarnoj organizaciji „Ruku na srce“ koja organizira tradicionalno dodjelu paketića za socijalno ugrožene porodice sa područja KS ali i šire. Ove nedjelje smo sa našim treningom spojili ovu humanitarnu akciju. Više od 150 trkača i simpatizera Udruženja se odazvalo akciji. Sakupili smo četiri puna automobila paketića za djecu i prema našoj procjeni, to je otprilike 200 paketića što je više u odnosu na proteklu godinu – rekla je Mameledžija.

Nakon što su prikupili paketiće, Mameledžija ističe da su ih predali predstavnicima Udruženja „Ruku na srce“ te da će dodjela paketića biti upriličena 22. decembra u Bosanskom kulturnom centru.

- Mi smo uradili svoj dio posla i zaista smo ponosni na odziv. Trkači su još jednom pokazali da imaju veliko srce i da su spremni da mijenjaju svoju okolinu i da budu tu za one koji su najranjiviji – rekla ja Mameledžija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.