SARAJEVO

Svi koji budu otkriveni u krađi vode bit će kažnjeni

Radnici ViK-a lako otkrivaju malverzacije na teren

Piše: A. NALO

13.12.2017

Preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ građani KS i firme trenutno duguju 64.898.000 maraka! Od te cifre, po ispostavljenim računima za vodu i odvodnju, kompanije duguju 7.757.000 KM, a vlasnici kuća i stanova 57.141.000 KM.  




Odluka Uprave

U izjavi za „Dnevni avaz“ direktorica ViK-a Azra Muzur kazala je da je od 15. novembra do 11. decembra zbog neizmirenih dugovanja iz sistema vodosnabdijevanja isključeno 13 potrošača iz kategorije pravnih lica. 

No, ovo nisu jedini problemi s kojima se suočavaju u ViK-u. Velike muke zadaje i to što se mnogi građani odlučuju na krađu vode iako su cijene koliko-toliko pristupačne za svačiji džep. Zato Muzur poručuje da će oni koji se otkriju u krađi vode novčano biti kažnjeni na osnovu odluke Uprave preduzeća.

Muzir: Sve se to radi u skladu s važećom uredbom

Komunalne službe

- Također, u slučajevima kada potrošač ne dozvoljava isključenje, pokreće se procedura prema nadležnoj općinskoj komunalnoj službi za osiguranje ulaska radi isključenja. Sve se to radi u skladu s važećom Uredbom o općim uvjetima za snabdijevanje vodom za piće, obradom i odvođenjem otpadnih i atmosferskih voda - rekla je Muzur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.