SARAJEVO

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo kreira bolje uslove za pripreme i nastup bh. skijaša takmičara

Avaz.ba

13.12.2017

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić i direktor Kantonalnog Javnog preduzeća „ZOI 84'“ Midhat Hubijar jučer su u Sarajevu potpisali Protokol o saradnji kojim se kreiraju bolji uslovi za bosanskohercegovačke skijaše – takmičare.  

Kako je definisano Protokolom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će obezbijediti 105 sezonskih skijaških karata sa BiH codom za skijaše -takmičare i trenere, te paraolimpijske skijaše koji će učestvovati na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. godine.

Također, Ministarstvo će finansirati troškove organizacije četiri međunarodna takmičenja u alpskom skijanju i jedno u skijaškom trčanju u sezoni 2017.-2018.

Ovim povodom, Ministar Kurić je naglasio da su sportisti najbolji promotori i ambasadori naše države, te da je potpisivanje ovog Protokola još jedna od aktivnosti kojom Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo radi na poboljšanju uslova za pripreme i nastup naših najkvalitetnijih sportista skijaša na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.