SARAJEVO

Sarajevo u prazničnom ruhu dočekuje Božić i Novu godinu

N. Ć.

18.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Foto: S. Saletović

Svjetlosna božićna i novogodišnja dekoracija sarajevskih ulica i trgova večeras je sa uključenjem javne rasvjete puštena u rad.

Radnici preduzeća "Park" izvršili su montažu svjetlosnih dekorativnih elemenata na sajle između objekata i na stubove javne rasvjete.

Tako je večeras uključena javna rasvjeta i dekorativni praznični elementi u svim općinama.

Inače, novogodišnjim svjetlosnim elementima ukrašene su ulice Maršala Tita, Ferhadija, Hamze Hume, Veliki i Mali park, zatim sve velike raskrsnice u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, Rustempašina na Ilidži, naselje Stup, centralni dio Vogošće, Hadžića i Trnova.

Na navedenim lokacijama postavljeno je nekoliko stotina dekorativnih elemenata, a ono što je zanimljivo su svjetlosne zavjese.

Dekorisanje sarajevskih ulica i trgova finansira se iz budžeta Kantona Sarajevo (KS) a dekorativni elementi u funkciji će biti svaku noć do 15. januara naredne godine, kada će biti isključeni i demontirani.

Dekorativno, praznično uređenje ove godine po prvi put dobila je i Alipašina ulica i to od kina "Radnik" što je finansirala Općina Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.