SARAJEVO

Problem porodice Mujčinović s administracijom: Iako imaju dozvolu za ograđenu baštu, Općina zakazala rušenje

Mujčinović pokazuje ograđenu baštu

N. MANJURA

20.12.2017

Stanarka novogradske ulice Miroslava Krleže Anesa Mujčinović od Općine Novi Grad dobila je saglasnost da ispred svog prizemnog stana može postaviti ogradu. Tek što su je postavili i uredili, u što su uložili znatan novac, te predali za, kako tvrde, građevinsku dozvolu, Općina im je naredila da je uklone do danas, za kada je zakazala njeno rušenje.  

Majka invalid

- Tražili smo saglasnost od stanara u zgradi i svih osam je potpisalo. Predali smo za urbanističku saglasnost na ime moje majke i oca Senade Fazlagić i Mehmeda Krivce i dobili smo dozvolu. Nakon toga, ničim izazvano, dolazi nam rješenje od Općine da uklonimo sve ili će oni to uraditi. Nije nam jasno zašto nam to rade - rekla je Mujčinović.

Ističe da im je ograđena bašta veoma bitna jer s njenom porodicom živi i majka koja je 100-postotni invalid.


Faksimil dozvole Općine Novi Grad

Bez žalbi

- Udruženje invalida se obraćalo Općini i apeliralo da nam se dozvoli ograđena bašta jer je to jedini način da moja majka može boraviti napolju. Ovdje ima dosta pasa lutalica, a uz ogradu je sigurna. Niko od komšija se nije žalio. Dosta prizemnih stanova na Dobrinji ima iste bašte i ograde i to nikome ne smeta - kazala je Mujčinović.

Općina: Nemaju saglasnost  

Tragom njene priče tražili smo stav i Općine Novi Grad, a oni su nam u dopisu kratko kazali da ova porodica nema urbanističku saglasnost.

- Ovim putem vas obavještavamo da smo uvidom u službenu evidenciju utvrdili da Senada Fazlagić i Mehmed Krivca nisu dobili urbanističku saglasnost za postavljanje ograde od ovog organa - rekli su iz Općine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.