SARAJEVO

Direktor ZOI-a 84 trebao bi biti "Vučko"

F. Sa. – A. T.

20.12.2017

Na sjednici Skupštine KS u toku je rasprava o prijedlogu budžeta KS za narednu godinu.

Prema riječima zastupnice Mersihe Mehmedagić, nije opravdano zaduživanje Vlade sa 12 miliona KM te da bi sredstva za zatvaranje tramvajskih stajališta trebalo uložiti u nove tramvajske šine.

- Za ugovorene i dodatne usluge izdvaja se 964.000 maraka, dok za pomoć mladima za kupovinu stanova 400.000 KM. Primijetni su i politički kriteriji kada je u pitanju podrška sajmovima. Posebno para oči što se za ZOI izdvaja 500.000 KM na kafu, 500.000 KM za sancioni plan ovog preduzeća koji nismo nikad vidjeli, milion i po maraka za ski staze ZOI-u. Direktor ZOI-a treba da bude "Vučko" jer sve što je potrebno za ZOI dobije iz budžeta. Informatizacija obrazovanja izdravstva je kao sveta krava. Nikakvog efekta od njih nemamo – rekla je Mehmedagić. 

Zastupnik Mario Vukasović rekao je da je Vlada odbila 19 amandmana na budžet. Posebno zamjera što se za zatvaranje tramvajskih stajališta izdvaja osam miliona, istaknuvši da bi se taj problem nesigurnosti građana mogao riješiti ugradnjom video nadzora sa milion maraka.

Zamjera i to što Vlada KS nije izdvojila novac za vrtić „Vjerveriva“ gdje je na listi čekanja više od 200 djece te će vjerovatno u nekoliko narednih godina dodijeliti vrtić Općini Novi Grad. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.