SARAJEVO

Zahvaljujući Ministarstvu kulture i sporta KS 30 posto više skijaša - takmičara na stazama

Avaz.ba

22.12.2017

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić sastao se danas sa predstavnicima skijaških saveza i klubova kojima je Ministarstvo kulture i sporta KS i ove godine osiguralo 105 sezonskih skijaških karata sa BiH codom za skijaše - takmičare i trenere, te paraolimpijske skijaše koji će učestvovati na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. godine.

Na sastanku su otvorena pitanja unapređenja tehničkih uslova za rad klubova u cilju postizanja što boljih rezultata skijaša - takmičara. Tim povodom, predstavnik Skijaškog saveza FBiH Edin Durić je naglasio da se zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom, kroz ovaj projekt, broj djece - skijaških takmičara povećao za 30 posto.

Ministar Kurić je pozdravio povećanje broja mladih skijaša, te rekao da je u interesu Ministarstva da djeca što više treniraju i postižu što bolje rezultate.

„Naš posao je da vam kreiramo uslove za rad imajući u vidu da su sportisti najbolji promotori i ambasadori naše države. Oni zaslužuju optimalne uslove za pripreme da bi nas što bolje predstavili na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ministarstvo će nastaviti saradnju sa skijaškim klubovima, a podršku će pružiti i takmičarima slabijeg materijanog stanja koji ostvaruju značajne rezultate“, naglasio je ovom prilikom ministar Kurić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.