SARAJEVO

Iz ulice Vejsila Ćurčića već dugo mole za pomoć: Fekalije teku kad padne kiša, boje se zaraze!

Ulicom se širi nesnosan smrad

L. ŠABIĆ

24.12.2017

Mještani Švrakinog Sela, posebno ulice Vejsila Ćurčića, već duže vrijeme, nakon obilnijih padavina, sumnjaju u kvalitet vode za piće. Kako su nam kazali, glavni razlog je što se fekalije često izlijevaju iz šahtova te se slijevaju prema kućama, a samim tim i prema priključcima za pitku vodu. 

Upozorili nadležne

Iako su upozoravali nadležne, kažu da niko nema sluha za ovaj problem.

- Riskiramo zarazu zbog prljave vode. Ne znamo šta da radimo i kome da se obratimo dalje. Čak je i Inspekcija Novog Grada obaviještena - istaknula je jedna od mještanki.


Pokušali smo kontaktirati nadležne općinske službe, ali nismo uspjeli dobiti odgovor, baš kao ni mještani iz ulice Vejsila Ćurčića.

Nesnosan smrad

Da je situacija alarmantna, naročito tokom padavina, smatra Samira Kovač. Primijetila je da šahtovi budu puni vode koja se slijeva niz ulicu, što, kada su niske temperature, stvara i poledicu.

- Zbog fekalija se širi nesnosan smrad. Kada su temperature visoke, onda je to katastrofa, na ulicu se ne može izaći - kazala je Kovač te je dodala da već godinu mole nadležne da urade nešto, ali uzalud.

Svakodnevna kontrola vode

Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" kazali su nam da nisu imali primjedbi na kvalitet vode od građana u ulici Vejsila Ćurčića. Kako su nam kazali, kontrola kvaliteta vode vrši se svakodnevno.

- Građani koji imaju promjedbe na kvalitet vode, mogu se javiti direktno našem laboratoriju za kontrolu - naglasili su iz ViK-a.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.