SARAJEVO

U Sarajevu za Novu godinu nastupaju Zdravko Čolić i ''Crvena jabuka'', u Zenici ''Miligram''

Piše: A. ČENGIĆ - D. PAŠALIĆ

27.12.2017

Uveliko traju pripreme za doček 2018. godine, u koju Bosanci i Hercegovci, kao i svi drugi, ulaze s različitim željama i nadama, pa tako i idejama kako organizirati ulazak u Novu godinu.

Piće dobrodošlice

Kao i obično, sve zavisi od dubine novčanika, što će i ovog puta odlučiti hoće li prelazak iz stare u narednu godinu dočekati negdje u idili olimpijskih planina, na obali mora, na gradskim trgovima ili, pak, u atmosferi domova, uz TV program i domaću kuhinju.

Govorimo li o onome šta se nudi za javni doček Nove godine, čini se da će u glavnom gradu BiH biti najveselije, s obzirom na to da su naše najveće estradne zvijezde odlučile proslaviti dolazak 2018. godine sa sugrađanima.

Građane glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali i turiste iz Evrope i svijeta u Novu godinu će uvesti Zdravko Čolić i ''Crvena jabuka''. Centralna svečanost dočeka Nove godine u Sarajevu bit će održana ispred SSC-a, kao i prošle godine, a građani će uživati tri noći, i to 30. i 31. decembra te 1. januara 2018. godine.

U subotu, 30. decembra, bit će organiziran prijem za turiste, ali i sve građane, koji podrazumijeva piće dobrodošlice. Prvu noć će nastupiti mladi sarajevski bendovi, a dio programa pripremit će i Muzička akademija u Sarajevu.

U Novu godinu građane će uvesti megapopularni Zdravko Čolić, a prva noć 2018. godine je rezervirana za popularni pop-rok sastav ''Crvenu jabuku'' i njihove evergrine.

Gradske ulice u prazničnoj atmosferi

U sklopu javnog dočeka u Tuzli organiziran je bazar „Zimska čarolija“, koji će biti otvoren sve do 7. januara 2018. godine na Trgu slobode. U saradnji s Općim udruženjem samostalnih obrtnika Tuzle, JU Centar za kulturu Tuzla, JKP „Pannonica“ Tuzla, Grad Tuzla i ove godine organizira javni doček s početkom u 21 sati.

Za najmlađe bit će organizirana proslava „Dječije nove godine“. U bogatom kulturnom programu javnog dočeka nastupit će ''The Frajle'' i domaći bendovi ''Crystal'', ''Big Brothers Bana'' te Nesib Delibegović Nesko.

U ponoć će svi prisutni moći uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

Pred građanima Zenice je najspektakularniji centralni doček Nove godine na otvorenom.

Brojni posjetioci

Za jedan od najboljih dočeka u regionu pobrinut će se megapopularna grupa „Miligram“, a koji su najavili da će svim Zeničanima koji dođu na gradski trg prirediti noć za pamćenje.

Bogat program trajat će čak 12 sati. Na gradskom trgu očekuje se oko 20.000 posjetilaca iz BiH i regiona.

Postavljena novogodišnja jelka

Prava atrakcija u večernjim satima

Da bi novogodišnji ambijent u Zenici bio potpun, u centru grada postavljena je novogodišnja jelka koja predstavlja pravu atrakciju, naročito u večernjim satima.

''Dječija nova godina'' u Tuzli

U programu ''Dječije nove godine'' učestvuju članovi hora ''Slavuj'', orkestar „Balsika“, Organizacija za djecu „Osmijeh za osmijeh“ Tuzla i učenici Srednje muzičke škole Tuzla.

Mališani će imati priliku da uživaju s ''Motomrazevima'', koji će svim prisutnima podijeliti slatkiše.

SARAJEVO

30. decembar - prijem za turiste i građane, nastupaju sarajevski bendovi

31. decembar - Zdravko Čolić

1. januar - ''Crvena jabuka''

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.