SARAJEVO

Apel MUP-a KS: Molimo građane da tokom novogodišnjih praznika ne koriste pirotehnička sredstva i suzdrže se od negativnih ponašanja

Avaz.ba

29.12.2017

Povodom održavanja javnog dočeka Nove 2018. godine u Sarajevu, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo poduzeli su sve operativno-tehničke mjere sigurnosti, a koje podrazumijevaju fizičku, kontradiverzionu i saobraćajnu zaštitu, kako bi doček Nove godine protekao bez incidenata, a građani i gosti glavnog grada naše države uživali u planiranom novogodišnjem programu.

- Apelujem na naše sugrađane da tokom proslave novogodišnjih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, te da se suzdrže od drugih negativnih ponašanja, a kako bi smo, svi zajedno, civilizirano i dostojanstveno ispratili staru i dočekali Novu godinu.

Na kraju, svim građanima i gostima koji su se opredijelili da doček Nove godine provedu u Bosni i Hercegovini, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i u svoje osobno ime, želim sretnu, uspješnu i sigurnu 2018. godinu – kazao je Vedran Mulabdić, ministar MUP-a KS.

Zbog novogodišnjih praznika, naglasio je ministar, u dane 01. i 02. januar 2018. godine lokacije za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo neće raditi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.