SARAJEVO

Javne ustanove pripremile bogat sadržaj tokom januara: Đaci raspust mogu iskoristiti uz besplatne programe i radionice

Kreativne radionice u Centru za mlade

I. BANDIĆ

30.12.2017

Dok vlada pretpraznična euforija među sugrađanima i prave se planovi za što bolji doček Nove godine, brojni školarci već razmišljaju kako na najbolji način iskoristiti raspust. Nastava u prvom polugodištu završava se danas, a zimski odmor trajat će do 29. januara naredne godine. Da bi pomogle đacima u organiziranju što kvalitetnijeg raspusta, brojne javne ustanove pripremile su zanimljive sadržaje.  

Filmske projekcije

Tako je Biblioteka Sarajeva i ove godine tokom zimskog raspusta za đake organizirala različite interaktivne i edukativne radionice, pričaonice, kao i filmske projekcije. Da je i početak naredne godine rezerviran za bogat i raznovrsan program, potvrdila nam je Amela Đelilović-Malešević iz Biblioteke.

- Projekt "Zimski raspust u biblioteci" bit će realiziran od 3. do 31. januara u sedam odjeljenja. Među 15 programa koji su prilagođeni za predškolski i školski uzrast nalaze se i maraton u čitanju, kviz znanja te brojne kreativne radionice. Prva počinje već 3. januara u terminu od 14 do 15.30 sati, a dan kasnije druženje je zakazano u Hadžićima od 12 do 13.30 sati. "Mali knjižničari" utorkom i četvrtkom u terminu od 14 do 15 sati družit će se na Otoci te u odjeljenju "Mak". Ulaz na sve programe je besplatan - ističe Đelilović-Malešević.


Klizanje u tri općine

Svi zainteresirani đaci iz Novog Sarajeva će se tokom januara moći družiti, ali i pokazati svoju kreativnost u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici.

Stalne prijave

- Kao jedna od najposjećenijih, likovna i kreativna radionica za mlade bit će otvorena svakog radnog dana i tokom januara od 11 do 12 sati - poručili su iz Centra na Grbavici te dodali da se zainteresirani uvijek mogu prijaviti.

Besplatno klizanje  

Do 15. februara klizanje će biti besplatno za sve uzraste u Centru "Safet Zajko" svakog dana od 10 do 21 sat, a cijena cjelodnevnog najma klizaljki košta marku. U januaru i februaru svim učenicima osnovnih i srednjih škola iz općine Centar bit će dostupni besplatni termini klizanja na Trgu prof. dr. Nijaza Durakovića. Na Vilsonovom šetalištu Općina Novo Sarajevo otvorila je "Ledenu čaroliju", uz besplatno klizanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.