SARAJEVO

Svaka porodica u općini mora dobiti dio kolača iz budžeta

Mahmutović: Za vantjelesnu oplodnju 50.000 KM

F. SABLJICA

31.12.2017

Odgovornim djelovanjem i savjesnim radom u Općinskom vijeću Novi Grad vijećnici SBB-a više od 1.500.000 maraka budžeta za narednu godinu usmjerili su na direktnu pomoć građanima. Tako će već u januaru više od 11.500 penzionera s najnižom penzijom dobiti po 50 maraka, za što će biti izdvojeno 575.000 KM. Vijećnici SBB-a podržali su projekte iz oblasti obrazovanja, socijalnih pitanja za što bolje uvjete života svih građana. 

Direktna pomoć

U razgovoru za „Avaz“ šef Kluba vijećnika SBB-a Ifet Mahmutović rekao je da se kompletan politički rad SBB-a bazira na konkretnim projektima i direktnoj pomoći građanima. Zbog toga svaka pomoć penzionerima za koju su se izborili ima veliki značaj.

- Na terenu smo vidjeli da najugroženijoj kategoriji našeg stanovništva ova pomoć mnogo znači. Dali smo podršku i bračnim parovima koji imaju problem da lakše dođu do potomstva kroz vantjelesnu oplodnju, što će iz budžeta biti finansirano sa 50.000 maraka. Trudili smo se da podršku iz budžeta osjeti svaka porodica i dobije dio budžetskog kolača - kazao je Mahmutović.

Sportska igrališta

Kako je istakao, djeca u Švrakinom Selu, Hrasnom 1, 2, i 3 i Mojmilu nemaju nijedno sportsko igralište, dvorane, parkove te su inicirali da se u ''Parku - šumi Mojmilo", koje je devastirano, barem dio uredi da bi stanovnici imali koristi.

- Stanovnici dijela općine nemaju osnovne komunalne uvjete, kanalizacione sisteme, pa smo zbog zahtjeva građana tražili da se napokon riješe problemi u ulicama Vejsila Čurčića i Kodžina - istakao je Mahmutović.

Pomoć obrazovanju

Također, SBB je prihvatio kapitalne projekte vezane za gradnju škola i dvorana da bi djeca imala što bolje uvjete za školovanje.

- Odobreni su nam i pomoć za studentsku ambulantu u Domu u Nedžarićima, sredstva za uređenje spomenika poginulim građanima Dobrinje na barikadama, gdje je stradalo 400 građana, kao i zaštitu spomenika na Trgu Zlatnih ljiljana. Bit će popravljena putna komunikacija „Park - šuma Mojmilo" da bi se uredila i povezala ratna ruta koja se koristila kao komunikacija između grada i Dobrinje - dodao je Mahmutović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.