SARAJEVO

Dobra vijest: Sarajlijama od 1. januara niže cijene centralnog grijanja

Piše: Al. Ti.

4.1.2018

Od 1. januara ove godine građanima Sarajeva će biti niže cijene usluga centralnog grijanja, potvrdio je za Avaz.ba Ženja Ljubuškić, portparol "Toplana" Sarajevo. 

Naglasio je da su cijene grijanja umanjene za 2,3 posto.

- Vlada Kantona Sarajevo donijela  je odluku o sniženju cijena centralnog grijanja za 2,3 posto sa primjenom od 1. januara. Tom prilikom su utvrđene nove cijene centralnog grijanja za sve kategorije korisnika, a koje su snižene za 2,3 posto u odnosu za dosadašnje - rekao je Ljubuškić.

Dodao je kako je ovom odlukom Vlada KS izvršila usklađivanje cijene centralnog grijanja sa trenutno važećom cijenom prirodnog gasa za naredni period.

- Naprimjer, ukoliko ste imali stambeni prostor površine 60 kvadratnih metara, cijena centralnog grijanja do 2018. godine za pet mjeseci van sezone grijanja (maj, juni, juli, avgust, septembar) sa PDV-om iznosila je 37,6 KM. Cijena centralnog grijanja do 2018. godine za sedam mjeseci u sezoni grijanja (oktobar, novembar, decembar, januar, februar, mart i april) sa PDV-om iznosila je 130,9 KM. Novoutvrđenom cijenom centralnog grijanja sa primjenom od 01.01.2018. godine za pet mjeseci van sezone grijanja (maj, juni, juli , avgust, septembar) sa PDV-om iznosi 36,7 KM. Novoutvrđena cijena centralnog grijanja sa primjenom od 01.01.2018. godine za sedam mjeseci u sezoni grijanja (oktobar, novembar, decembar, januar, februar, mart, april) sa PDV-om iznosi 127,9 KM - kazao nam je Ljubuškić.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.