SARAJEVO

Načelnik općine Istočno Novo Sarajevo za "Avaz": Komunalno preduzeće loše radi, otkaz za 15 radnika

Ćosić: Budžet punimo prodajom zemljišta

F. Sa.

6.1.2018

Budžet Općine Istočno Novo Sarajevo za ovu godinu iznosi 10.026.000 maraka, od čega će čak pet miliona KM biti utrošeno za kapitalne investicije, kazao je za "Avaz" načelnik općine Ljubiša Ćosić. Istaknuo je da su 70 posto budžeta napunili rentom od prodaje zemljišta. 

Sportska dvorana

- Nastojat ćemo da ove godine završimo objekte sportske dvorane i Doma zdravlja, da izgradimo dva igrališta, završimo gradnju početih saobraćajnica. Majkama sa četvero djece, od kojih je dvoje maloljetno, isplaćivat ćemo po 150 KM 12 mjeseci bez obzira na to da li rade ili ne. Sufinansiramo i rad vrtića, koje trenutno pohađa 110 djece - kazao je Ćosić.

Načelnik je rekao i da imaju dosta problema kada je u pitanju rad Komunalnog preduzeća "Rad Istočno Novo Sarajevo", čiji je osnivač Općina.

Bez prihoda

- Firma loše posluje, vjerovatno ćemo otpustiti 15 radnika, jer ih ima višak. Radnici su nedavno bili u štrajku, jer nisu imali plaće i ne mogu da ostvare prihode kako bi pokrili plaće - kazao je Ćosić.

Solidna saradnja s gradonačelnikom 

Ćosić je rekao da s Gradskom upravom Istočnog Sarajeva imaju solidnu saradnju s obzirom na to da on dolazi iz SNSD-a, a gradonačelnik Nenad Vuković iz PDP-a, odnosno Saveza za promjene. No, najavio je da će, vjerovatno, imati problem i neslaganja kada je u pitanju procent vlasništva nad sportskom dvoranom, koja se trenutno gradi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.