SARAJEVO

Sarajevski srednjoškolci uspješno realizirali akciju "Jedan slatkiš, jedno dijete"

Avaz.ba

5.1.2018

Srednjoškolci iz Kantona Sarajevo (KS) kroz akciju "Jedan slatkiš, jedno dijete" podijelili su paketiće vrijedne više od 4.000 KM ugroženim socijalnim kategorijama.

Aktivnost "Jedan slatkiš, jedno dijete" realizira se svake godine, a u okviru nje srednjoškolci pokazuju osjećaj za socijalno ugrožene dijelove društva.

Tokom decembra srednjoškolci iz 26 škola u KS, okupljeni u Mrežu vijeća učenika, vrijedno su radili na skupljanju slatkiša u svojim školama. Nakon što je prvi dio akcije završen, pristupilo se izradi paketića te su na kraju srednjoškolci formirali 433 paketića.

- Mreža vijeća učenika KS jako je ponosna na svoje članove koji su bili dio ove akcije i koji su pokazali da imaju veliko srce. Humanost je jedna od ljepših osobina koju čovjek može posjedovati, a u našoj mreži ne možete naći nekoga ko je ne posjeduje - istakla je Amina Kolar, predsjednica mreVUK-a KS.

Srednjoškolci su skupljene paketiće proslijedili Dječijem domu "Bjelave", Stadlerovom dječijem domu "Egipat", Zavodu "Mjedenica" Sarajevo, Zavodu "Pazarić" i drugim. Nisu zaboravili ni Narodnu kuhinju u Sarajevu, kojoj su udjelili paket hrane vrijedan 100 KM.

Iako smo mi došli usrećiti njih, što smo i uspjeli, oni su nesvjesno svojom radošću još više usrećili nas, jer smo okusili sve čari darivanja. U par dana smo naišli na mnogo sreće i mnogo osmijeha od kojih ne možemo izdvojiti najdraži. Mi mladi nismo problem koji ova država treba riješavati, već kvalitetan resurs, a to smo dokazali ovom aktivnošću, koja je samo jedna u nizu planiranih – zaključila je Anida Pirić, PR mreVUK-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.