SARAJEVO

Stanovnici ulice Ramiza Salčina od juna na mukama: Zbog slabe struje ne mogu ni ručak ispeći

Mještani ulice Ramiza Salčina od juna u problemima ( M. Kadrić)

Piše: N. MANJURA

10.1.2018

Stanovnici novogradske ulice Ramiza Salčina od juna su na mukama, jer im snaga električne energije u kućama stalno varira. Zbog toga im se kvare električni aparati, ne mogu da se griju, da skuhaju ručak do kraja... Nakon što su se više puta obraćali “Elektrodistribuciji”, njihove ekipe izlazile su na teren, mijenjale osigurače i instrument-table, ali problem nije riješen.

Hladna kuća

Jedan od mještana Ševal Šeta kazao nam je kako je već navikao na slabu struju.

- Navikneš se i snalaziš se kako znaš i umiješ. Nije to samo kod mene, cijela ulica kuburi s tim. Najteže je ženama, kuhaju, nekad struja nije dovoljno jaka da se hljeb ispeče do kraja, ne mogu ni ispeglati košulju, jer se pegla ne zagrije - rekao je Šeta.

Njegov komšija Edin Spahić u više navrata zvao je ekipe “Elektrodistribucije” da pokušaju to popraviti, jer kako nam je kazao, ne može više da trpi hladnu kuću, kao ni da strahuje hoće li mu se aparati pokvariti ili ne.

Jedva svijetle

- Kupujem drva da se ugrijemo, jer je kuća hladna. Aparate sam isključio, neću da riskiram da se pokvare. U frižideru imam zaleđenog mesa, on je još upaljen pa šta bude. Svaki put nam kažu: “Sada će biti bolje”, ali ne bude. Koristim najjače sijalice, ali i one jedva svijetle - rekao je Edin.

Bez odgovora

Odgovor na pitanje hoće li i kada ovaj problem biti riješen, tražili smo i od “Elektrodistribucije”. No, na dežurni telefon niko se nije javljao.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.