SARAJEVO

Potpisan Kolektivni ugovor Sindikata policije i Vlade KS: Policiji plaća veća za dva posto

Piše: F. SABLJICA

19.1.2018

Predsjednik Upravnog odbora sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić i premijer Vlade KS Elmedin Konaković potpisali su danas drugi Kolektivni ugovor. 

Premijer Konaković zahvalio se ministru unutrašnjih poslova KS Vedranu Mulabdiću na predanom radu prošle godine, kao i komesaru Mevludinu Haliloviću, koji je zaslužan za razdvajanje budžeta Uprave policije i Ministarstva.

Rekao je da će plaća policiji već u januaru biti veća za dva posto, te da je već u toku primanje 120 novih policajaca, ali i najavio da će uskoro i nova vozila biti na ulici.

Hadžiabdić je rekao da će i državni službenici MUP-a dobiti povećanje plaće za 2,5 posto, ali i da će pripradnici specijalne policije imati 10 posto za dodatak na plaću.

- Prvi put, jednom godišnje pripadnici kriminalističke policije imat će dodatak 30 posto na plaću, za kupovinu civilne odjeće - kazao je Hadžiabdić.

Ovo je, inače, drugi Kolektivni ugovor koji Sindikat potpisuje s Vladom, a važit će u naredne dvije godine.

Ministar Mulabdić istakao je da se prvi put u historiji MUP-a potpisuju kolektivni ugovori i da je zadovoljan što Vlada KS ima sluha za potrebe policijskih službenika. 

Također, potpisnici ugovora istakli su da je sarajevska policija jedna od najboljih i najspremniijih.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.