SARAJEVO

GRAS ostavio Sarajlije na cjedilu: Trolejbusi neće raditi do 10. februara

Građani uzaludno čekali na stanicama

A. TABAK

21.1.2018

Promrzli građani jučer su satima na trolejbuskim stanicama od Alipašinog Polja do Skenderije uzalud čekali prijevoz kako bi stigli do grada, bolnice, posla... Iz GRAS-a su  

saopćili da, zbog radova na Južnoj longitudinali, koja će biti zatvorena za saobraćaj, trolejbusi neće raditi do 10. februara te da će zbog toga povećati broj tramvaja.

Naći alternativu

No, ova vijest razljutila je građane koji uredno kupuju kupone i koji jučer nisu krili razočarenje zbog toga što nadležni iz GRAS-a nisu našli neku drugu alternativu, barem za dionicu od Alipašinog Polja do raskrsnice kod pekare AS.

Zbog toga su mnogi bili primorani da se spuste do najbliže tramvajske stanice, dok su oni stariji zaustavljali taksi. Na stanici na Aneksu zatekli smo i dječaka Kerima Demira, koji je s drugarima krenuo do Vilsonovog, kako čeka prijevoz.

- GRAS je trebao uključiti neke autobuse, jer je sada zimski period, hladno je, a ljudi moraju ići na posao. Trebali su organizirati prijevoz prema Otoci. Mi, mlađi, možemo prošetati do tramvaja, ali šta će oni stariji, njima je to previše – rekao je Demir.

Da je uvijek sve preko leđa građana, smatra i Ernis Džekman, koji je čekao taksi kako bi se prebacio do grada.

- Građani redovno kupuju mjesečne kupone, a onda se desi ovo, da morate izdvajati dodatni novac za taksi. Uopće ih nije briga kako će građani iz padinskih dijelova stići do grada – rekao je Džekman.

Džekman: Novac za taksi

Demir: Lako je za mlade

Učambarlić: Ovo je sramota

Tromjesečni kupon

Zbog obustave trolejbuskog saobraćaja ogorčen je bio Sidik Učambarlić.

- Ovo je sramota, da nam nisu organizirali autobuse. Stalno se ovakve stvari ponavljaju. Kupio sam tromjesečni kupon i kakve mi sada koristi od njega? Ko zna kada ću ga opet koristiti ako ću svaki put morati plaćati taksi – rekao je Učambarlić.

Autobusi će voziti od Nedžarića do Dobrinje  

Dok traju radovi na Južnoj longitudinali, kako su kazali iz GRAS-a, trolejbuski saobraćaj odvijat će se samo na relaciji Trg Austrije – Jezero i Dobrinja – Depo trolejbusa. Tramvajska linija Ilidža - Baščaršija te autobuske linije Nedžarići - Dobrinja bit će pojačane većim brojem vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.