SARAJEVO

Kvalitetniji obroci za korisnike javnih kuhinja u Kantonu Sarajevo

( Ilustracija)

Fena

23.1.2018

Podrška radu, njegovo unapređenje i nabavka roba potrebnih za pripremanje toplog obroka i podjelu suhog obroka za korisnike javnih kuhinja u Kantonu Sarajevo tokom 2018. godine bili su povod sastanka Koordinacionog tijela za rad javnih kuhinja u Kantonu Sarajevo održanog u prostorijama u Narodne kuhinje "Stari Grad“.

Sastanku je prisustvovala ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Amela Dautbegović, direktorica Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo Amra Rizvan te predstavnici ovog tijela iz Centralne javne kuhinje "Crveni križ Kantona Sarajevo“, Javne kuhinje "Merhamet“, Pučke kuhinje "Kruh svetog Ante“, Narodne kuhinje "Stari Grad“, Pučke kuhinje "Jelo na kotačima“ i Javne kuhinje "Dobrotvor“.

Kako je saopćeno iz Vlade KS, Dautbegović je istakla da će resorno ministarstvo i u 2018. godini, u skladu s propisima koji utvrđuju oblast rada javnih kuhinja u KS, učiniti sve da se i dalje ispunjavaju utvrđene obaveze s tendencijom poboljšanja budućeg zajedničkog djelovanja ministarstva kojeg predvodi i ovog tijela, a sve u korist i za dobrobit korisnika javnih kuhinja u kantonu.

U diskusijama svih ostalih učesnika ovog sastanka, posebno je isticana dosadašnja dobra saradnja Ministarstva i predstavnika javnih kuhinja u KS.

Dogovoreni su pravci budućeg djelovanja koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta pripremanja toplog obroka za korisnike, a koji su to pravo ostvarili u skladu s Uredbom o priznavanju prava na topli obrok u ovim kuhinjama, rečeno je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.