SARAJEVO

Ministar komunalne privrede i infrastrukture potvrdio za "Avaz": Centri za komunalije bit će otvoreni na Ilidži i u Vogošći

A. NALO -F. SABLJICA

31.1.2018

Dobre vijesti za stanovnike ilidžanske i vogošćanske općine dolaze iz Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS. Kako saznaje „Dnevni avaz”, nakon Novog Sarajeva, centar za komunalije, u kojem će građani račune moći plaćati bez provizije, otvara se na Illidži i Vogošći.

Veliki interes

Potvrdio nam je to resorni ministar Senad Hasanspahić. I na ovim lokacijama građani će moći bez provizije plaćati račune za grijanje, plin, vodu, odvoz smeća...

Senad Hasanspahić. Hasanspahić: Pokriti i Stari Grad

- Prva lokacija je Ilidža jer tamo preduzeće „Sarajevogas” već ima svoje prostorije koje bi samo trebalo preurediti. To ne iziskuje mnogo novca. Naš plan je da do juna taj centar otvori svoja vrata. Zatim, krećemo u realizaciji projekta u Vogošći gdje također vlada veliko interesiranje građana - kazao je ministar Hasanspahić.

Dobar potez

Prema njegovim riječima, i na području Starog Grada trebalo bi otvoriti ovakav jedinstven centar. Međutim, o ovom projektu još uvijek nisu razgovarali sa načelnikom.

- U Novom Sarajevu postigli smo pravi pogodak. To svakodnevno potvrđuje stotine zadovoljnih građana. Formiranje centara pokazalo se dobrim potezom  - rekao je ministar.

Riječ građana:

Zahid Hubić:


Zahid Hubić. Zahid Hubić

- Centar za komunalne usluge odlična je stvar. Ne stojimo u redovima, posebno na mjestima gdje se plaća voda. Platio sam sad unaprijed grijanje za dva mjeseca. Svako veće naselje trebalo bi imati ovaj centar, ako ne može onda svaka općina.

Radivoje Prodanović:


Radivoje Prodanović. Radivoje Prodanović

- Odlično je da račune plaćamo na jednom mjestu, a posebno bez provizije, jer je većina stanovništa siromašnije, posebno penzioneri, kojima je svaka maraka bitna. Trebalo bi da većim frekventnim mjestima bude još centara.

Mario Glavinić:

Mario Glavinić. Mario Glavinić


- Dobra je ideja da račune plaćamo na jednom mjestu, a posebno što se ne plaća provizija. Bio bi pravi pogodak kad bi centara bilo na više mjesta. Režije je sad lakše plaćati na jednom mjestu, nego da idemo od šaltera do šaltera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.