SARAJEVO

Sjednica Skupštine KS: Pao izvještaj o poslovanju Televizije Sarajevo

( A. Kuburović)

A. T. – F. Sa

31.1.2018

Izvještaj o poslovanju Televizije KS za 2016. nije dobio potrebnu saglasnost. Za izvještaj je glasalo 13 zastupnika, dok je 14 bilo protiv, a dva su bila suzdržana.

Najviše kritika na rad ove televizije imao je zastupnik SBB-a Zvonko Marić koji je istaknuo da bi ova televizija trebala biti servis građanima, a ustvari je samo budžetska firma.

- Ne pružaju kvalitetan sadržaj iako imaju 120 zaposlenih i budžet od tri miliona KM. Oni posuđuju programe sa raznih televizija iz FBiH koji imaju duplo manji budžet. Bilo je čak 30 nabavki, a samo su objavljena dva javna poziva, a znamo da je ovo društvo slabo na javne nabavke. Nabavili su i kamere koje su baždarene za mediteranska područja što je jako skupa oprema za jednu televiziju – rekao je Marić.

Istaknuo je da plaćaju 300.000 maraka kirije, a često se desi da pogrešno informiraju javnost. Kao primjer naveo je prijenos utakmice Madrid-Juventus kada su tek nakon 24 sata objavili da je utakmica završena rezultatom 2:0, što je bilo pogrešno, jer je rezultat bio 4:1.

Marić je također istaknuo da je prijenos sjednice Skupštine jedini kvalitetan program koji imaju.

Mirsad Pindžo, zastupnik Nezavisnog bloka je rekao da je za vrijeme trajanja prošle sjednice TV SA prekinula prijenos te su gledatelji u tom periodu imali priliku gledati Životinjski atlas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.