SARAJEVO

Tragom priče o gužvama kod UKCS-a: GRAS nije imao zahtjeve za uvođenje novih linija

Česte gužve u jutarnjim i poslijepodnevnim satima

Piše: I. BANDIĆ

4.2.2018

 
Građani smatraju da je, zbog svakodnevnih gužvi, potrebno uvođenje dodatnih vozila ili posebnih linija kako bi se pacijentima olakšao dolazak do najvažnijih zdravstvenih institucija u gradu, poput Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) i Opće bolnice.  

U preduzeću GRAS-a upoznati su s tim problemom, ali upravnik Haris Gušić kaže da je za uvođenje novih linija zaduženo Ministarstvo saobraćaja KS, a sve se to radi na zahtjev građana.



Pokrenuti procedure

- Mi nismo dobili ništa. Građani bi trebali da upute taj zahtjev svojoj mjesnoj zajednici i općini, odnosno Općinskom vijeću te dalje Ministarstvu saobraćaja KS - ističe Gušić te dodaje kako GRAS takve prijedloge može razmatrati tek nakon odluke Ministarstva te da niko ne bježi od toga.

Kad su u pitanju gužve u autobusima, ali i na stajalištima u blizini UKCS-a, o čemu je "Avaz" nedavno pisao, primjetno je da su one najčešće u jutarnjim, ali i u poslijepodnevnim satima.

Tada se u istim vozilima, uz stanovnike naselja Breka, Višnjik i Bjelave, mogu vidjeti i brojni učenici i studenti. Zajednička vožnja dodatni je problem, jer može biti uzrok za širenja gripe i drugih infekcija pa je potrebno razmisliti i o tom problemu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.