SARAJEVO

Među kandidatima za Šestoaprilsku nagradu Čolić i Gavrankapetanović

Kandidati i Gavrankapetanović, Čolić i posthumno Hadžiomerspahić

A. Na.

6.2.2018

Rok za dostavljanje prijedloga kandidata za Šestoaprilsku nagradu istekao je 29. januara. Na adresu Odbora za dodjelu ovog prestižnog priznanja, koje se tradicionalno dodjeljuje na Dan grada, 6. april, ove godine pristiglo je više od 50 prijedloga.

Kako saznaje „Dnevni avaz“, u kategoriji kultura i umjetnost za ovogodišnju nagradu predloženi su režiser, novinar i publicista Avdo Huseinović, kao i Želimir Altarac Čičak, zatim vokalni solisti grupe „Ambasador“ Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić.

Grupa građana predložila je prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića u oblasti zdravstva.

Među prijedlozima su i KUD „Baščaršija“, poznati glumac Emir Hadžihafizbegović, posthumno nedavno preminuli umjetnik Anur Hadžiomerspahić, književnik Alija Hasagić Dubočanin, zatim fotograf Ron Haviv, Jezz Fest Sarajevo, Mario Pejić i pjesnik Mile Stojić. 

Firma „Autodelta“, direktor BBI banke Amer Bukvić, kompanija „Centrotrans-Eurolines“, Mustafa Karić i firma „Neimari“ prijedlozi su u kategoriji privreda.

- Kulturni centar „Kralj Fahd“ i profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović predloženi su za nagradu u kategoriji nauka i obrazovanje, a za oblast zdravstva i socijalne zaštite kandidati su Udruženje „Medicinska asocijacija BIMA'' u BiH, KJU Gerontološki centar, Marica Malešević i doktor Mirsad Muftić - kazali su nam iz Odbora.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.