SARAJEVO

PROJEKTI/ Služba za zapošljavanje želi smanjiti broj nezaposlenih: Za obuku 100 programera KS daje 1.100.000 KM

Služba za zapošljavanje KS: Pravo na obuku imaju svi s evidencije nezaposlenih

A. TABAK

9.2.2018

Da bi broj osoba na evidenciji nezaposlenih bio što manji, Služba za zapošljavanje KS organizira obuku za 100 novih programera. Prema riječima direktora ove službe Midhata Osmanbegovića, raspisan je poziv da bi pronašli stručnu osobu koja bi mogla obučiti 100 ljudi. 

Evropske norme

- Jedan od zadataka te osobe bit će i da, uz našu saradnju, s naših spiskova odabere najkvalitetnije osobe koje to mogu raditi. Obuka će trajati devet mjeseci, a po završetku, imat ćemo obučene IT operatere prema svim standardnim evropskim normama koje će im omogućiti da rade u bilo kojoj firmi - rekao je Osmanbegović, naglasivši da im je cilj da se 100 obučenih osoba zaposli i više ne vraća na biro.

Osmanbegović: Raspisan poziv

Osmanbegović ističe da građani s područja svih općina koji su registrirani na evidenciji za nezaposlene, bez obzira na starosnu dob, imaju pravo na obuku.

Kompliciran program

- Kandidati ne moraju imati fakultet, ali moraju biti pismeni da bi mogli raditi ovaj posao. Izvršit ćemo selekciju kadra i sve zainteresirane koji se prijave testirat ćemo u tri kruga da bismo utvrdili ko može pohađati ovaj komplicirani program - rekao je Osmanbegović i dodao da je vrijednost ovog projekta 1.100.000 KM.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.