SARAJEVO

Građani priželjkuju Olimpijadu

Bjelašnica jučer bila slabo posjećena

Piše: A. TABAK

12.2.2018

estre Simada, Dina i Senada uživala ne čistom zraku


Nekoliko stotina posjetilaca okupilo se jučer na olimpijskoj planini Bjelašnici kako bi obilježilo 34. godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Kako bi gosti uživali u raznovrsnom programu, pobrinula se Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji sa ZOI-jem ‘84. S osmijehom na licu, građani su se rado prisjetili Olimpijade 1984., na kojoj su učestvovali sportisti iz 49 zemalja.

   Brojne uspomene  

- Ta je godina bila idealna. Cijeli grad je živio za te dane dok je trajala Olimpijada. Teško da se ikad više tako nešto može ponoviti. Ovaj program koji je danas organiziran, isti je kao i svakog dan, trebao je biti mnogo bolji – rekla je Simada Hodžić iz Kiseljaka, koja je bila u društvu svojih sestara Dine i Senade.

Uspomene na sarajevsku Olimpijadu evocirao je i Mostarac Senad Kazazić, kazavši da je taj događaj bio veličanstven i da se teško može opisati.

- Nadam sa da ćemo nekad u budućnosti biti makar kandidat. Krajnje je vrijeme da krenemo nabolje – rekao je Kazazić, istaknuvši da je izuzetno zadovoljan pripremljenim programom. 



Veličanstven događaj

Na skijaškim stazama naša ekipa jučer je zatekla i Danijela Zerema, koji je učestvovao u skijaškom takmičenju. Kaže da je zadovoljan uređenjem ski-staza te da često dolazi skijati.

Nastup benda “Bombaj štampa”, koji je održan u okviru programa obilježavanja, oduševio je sve prisutne posjetioce, koji su, uz čaj i kuhano vino, uživali u poznatim hitovima ove popularne grupe.



Slaba posjećenost

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.