SARAJEVO

„Šareni park“ na Trgu heroja bit će otvoren u ponedjeljak

Bit će zamijenjena gumena podloga

Piše: A. MISIMOVIĆ

16.2.2018

U toku je sanacija „Šarenog parka“ na Trgu heroja u novosarajevskom naselju Hrasno. 

Ovaj park je, inače, nakon naredbe inspekcije, mjesecima bio zatvoren jer je mobilijar bio dotrajao, a time i opasan. Nakon brojnih zahtjeva roditelja, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS prije nekoliko dana počelo je obnovu parka u kojem su se igrale desetine mališana.  

Igra i zabava 

Igralište je početkom 2017. godine predato na održavanje preduzeću „Park“, a Ministarstvo je, u skladu s Uredbom za održavanje dječijih i sportskih igrališta, izdvojilo 6.800 KM za njegovu obnovu.

Kako su istakli iz „Parka“, za uređenje parka se koriste najkvalitetniji materijali da bi sva djeca u ovom naselju, naročito ona s poteškoćama u razvoju, imala igralište koje je sigurno za igru i zabavu.

- Radovi teku planiranom dinamikom. Ako bude lijepo vrijeme, radovi bi trebali biti završeni do kraja sedmice i park će najdalje u ponedjeljak biti otvoren - rekla nam je Aldijana Hamza iz preduzeća „Park“.

Naza Dževlan sa svojim je unukom redovno dolazila u ovaj park.

Dževlan: Redovno dovodi unuka

- Jedno vrijeme je bilo baš lijepo, ali kasnije je postalo neuredno, drvene ogradice su smetale i djeca su padala. Kad se zatvorio, nisam više imala gdje odvesti unuka prije škole da se igra - kazala je Dževlan. 

Bilo opasno 

Mirsada Salijević-Hajradinović svoju je kćerku dovodila čak s Grbavice.

Salijević-Hajradinović: Mjesto druženja

- Moglo se to i ranije srediti, mnogo djece ovdje dolazi. Dugo je bilo opasno i nesigurno za njihovu igru - istakla je Salijević-Hajradinović.

Bilo je krajnje vrijeme 

Vijest o uređenju omiljenog mjesta za igru na Trgu heroja obradovala je i Zahidu Velić, a naročito njenog unuka. 

- Bilo je krajnje vrijeme da ga srede. Kad čuvam unuka, moram pažljivo birati gdje je sigurno, jer ne mogu u park, a daleko mi da ga vodim negdje drugo - kazala je Velić.

Velić: Omiljeno mjesto

- Bilo je krajnje vrijeme da ga srede. Kad čuvam unuka, moram pažljivo birati gdje je sigurno, jer ne mogu u park, a daleko mi da ga vodim negdje drugo - kazala je Velić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.