SARAJEVO

Policajci će biti brži u borbi s kriminalcima

Policiji jučer uručena moderna vozila ( M. Kadrić)

Piše: F. SABLJICA

17.2.2018

Na ulicama KS od jučer se nalazi 90 novih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova KS. 

Radi se o 80 Golfova i 10 Škoda Octavija, čijoj su primopredaji jučer prisustvovali resorni ministar Vedran Mulabdić, komesar Uprave policije Mevludin Halilović, premijer KS Elmedin Konaković i drugi ministri iz Vlade. 

Nova vozila modernog su dizajna i posebno opremljena za policijske službenike.

Promijenjen i dizajn na novim Golfovima i Škodama

Redovni poslovi

Komesar Halilović istaknuo je da će im nova vozila mnogo značiti, prije svega za izvršavanje redovnih poslova i zadataka, a bit će operativniji i brži.

- Ovo je samo dio kontingenta vozila koji smo nabavili s ciljem obnove tehničkih sredstava koje koristi Uprava policije. Ove godine imamo dodatna tri miliona maraka za nabavku vozila za prijevoz osoba, terenskih vozila, za prijevoz osoba lišenih slobode i manji broj vozila za krim-obavještajnu jedinicu, shodno posebnim zahtjevima koje ima ova jedinica kad je u pitanju obavljanje poslova i zadataka iz njihove nadležnosti - kazao je Halilović.

Halilović: Tehnička sredstva

Ministar Mulabdić istakao je da će nova vozila doprinijeti poboljšanju rada policije i povećati stepen sigurnosti.

Obuka policajaca

- Zahvalan sam Vladi što je inicijativu resornog ministra ozbiljno shvatila i osigurala tri miliona maraka za nabavku vozila. Uskoro očekujemo i početak obuke za 120 novih policajaca - istakao je Mulabdić.

Mulabdić: Uskoro i obuka

Specijalizirana oprema

Halilović je zahvalio Vladi KS što je iskazala spremnost za nabavku vozila, a posebno što je izdvojen i novac za nabavku specijalizirane opreme.

- Specijalizirana oprema u vrijednosti od 2.370.000 maraka namijenjena je vodovima za narušavanje reda i mira, jedinici za podršku, jedinici za specijalističku podršku, što će upotpuniti kompletnu sliku obnove opreme koja je potrebna Upravi policije - rekao je Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.