SARAJEVO

Kordić: Voljeli bismo da se prijavi više muškaraca

Veliki orkestar gitara: Prijem članova utorkom od 18.30 sati

S. OBRADOVIĆ

18.2.2018

U toku je prijem novih članova u sve sekcije Akademskog kulturnog centra Univerziteta u Sarajevu “Seljo”. Riječ je o Ansamblu narodnih igara i pjesama, Velikom mješovitom horu, Kamernom horu “Akordi”, Vokalnom ansamblu “Prijatelji”, Orkestru mladih, Vokalnom ansamblu “Corona”, Akademskom pozorištu, Likovnom ateljeu, Plesnom studiju “Elenes”, Velikom orkestru gitara i Tamburaškom orkestru.

Upražnjeno mjesto

Osim toga, otvoren je i natječaj za prijem voditelja Tamburaškog orkestra, jer je trenutno to mjesto upražnjeno.

Kordić: Veliki interes

- Svi oni koji imaju afiniteta prema nekoj od ovih vrsta umjetnosti, mogu se prijaviti putem e-maila i dobrodošli su kod nas. Mi smo jedina ovakva kulturna organizacija, koja ne naplaćuje članarinu, što je značajno, jer su naši članovi uglavnom studenti. Trenutno je najveći interes za Mješoviti hor i za Ansambl narodnih igara i pjesama, a najčešće se prijavljuju žene. Iskreno, voljeli bismo da se prijavi veći broj muškaraca – kazao je Dževad Kordić, direktor “Selje”.

Ljetni raspust

Za ovu godinu u planu je da svi ansambli imaju samostalne cjelovečernje koncerte. Tako će u maju nastupiti Mješoviti hor i Ansambl “Corona”, prije ljetnog raspusta bit će redovna izložba Likovnog ateljea u Galeriji Historijskog muzeja BiH, u julu će biti koncert orkestra, u jesen Ansambla “Prijatelji”... Već su dobili i pozive iz Hrvatske, Italije i Grčke da učestvuju na festivalima.

Kako se prijaviti

Audicije su u toku, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: [email protected] ili na 033 442 958 te 063 031 736. Detaljnije informacije mogu se dobiti i na Facebook te Instagram stranici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.