SARAJEVO

Sarajevo: Veći dio grada bez vode!

A. Na. - F. Sa.

24.2.2018

Zbog redovnog održavanja i ispitivanja trafostanica na izvorištu Bačevo, sutra će se od 9 do 18 sati isporuka vode u većem dijelu grada vršiti pod smanjenim pritiskom, a pojedini dijelovi, zavisno od kote terena, imat će suhe slavine. Završetak radova i normalizacija u vodosnabdijevanju očekuju se do 20 sati.  

Jeftina struja

Ova informacija iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ (ViK), ali i pogoršano vodosnabdijevanje posljednjih dana, razljutili su veliki broj građana Sarajeva. Mišljenja su da takve radove ne treba obavljati za vikend, kada je većina stanovnika kod kuće i kada žele iskoristiti jeftinu struju da završe kućanske poslove.

- Nije uredu da čitav dan nema vode, posebno zbog toga što je vikend, kad je većini slobodan dan. Svi žele da iskoriste jeftinu struju, operu, očiste... Radove bi možda mogli izvoditi u noćnim satima - kazao je sugrađanin Amar Karać.

Sličnog mišljenja je i sugrađanka Džemila Bajrović, koja je u izjavi za „Dnevni avaz“ kazala da je neugodno iznenađena ovim potezom Uprave ViK-a.


Neradni dan

- Nedjelja je neradni dan, većina žena tad je kod kuće i hoće da peru, čiste, pospreme, a čitav dan neće imati vodu da završe redovni posao. Tad je i jeftina struja, što većina građana gleda da iskoristi i uštedi. Trebali su bolje organizirati vrijeme - ističe Nezira Omerić.

Gdje će biti isključenja 

Kako su kazali iz ViK-a, bez vode će ostati naselja i ulice: Mojmilo, Dobrinja, Saraj-Polje, naselja od Čengić-Vile do Baščaršije, Buča Potok, Briješće, Vitkovac, Zabrđe, Rajlovac, Rječica, Reljevo, Sokolje, Boljakov Potok, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Koševsko Brdo, Ciglane, Bare-Šip, Kobilja Glava, Hrasno, Hrasno Brdo, Trg heroja i Švrakino Selo.

Na spisku su i naselja i ulice: Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Kovačići, Patriotske lige, Koševo, Alipašina, Hotonj, Ugorsko, Dreskovača, Nova industrijska zona Vogošća, Barice, Orahov Brijeg, Breka, Kromolj, Podhrastovi, Bjelave, Grdonj i Sedrenik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.