SARAJEVO

Dom mladih: Mala raja danas uživa na petoj Čunga Lunga Kinđurijadi

Mališani pravili maske, nakit, oblačili lutke...

Piše: L. ŠABIĆ

24.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Najšarenija zabava - Čunga Lunga Kinđurijada, koja je počela u 12 i trajat će do 18 sati, održava se danas u Domu mladih. Druženje za male kinđure prate ples, igra i zabava, ali i brojne kreativne radionice. S djecom radi stručno osoblje s asistentima iz određene oblasti.

Djevojčica Ilda Vladavić kaže da svake godine dolazi na Kinđurijadu sa svojim prijateljicama, te dodaje da se super provodi.

- Ovo je divno iskustvo. Svake godine upoznajem nove prijatelje i igram se sa svojim vršnjakinjama. Ovo je super zabava, tako da sam danas došla s prijateljicom – kazala je Vladavić.

Ovogodišnji PR Kids Kinđurijade bila je Tara Šelo koja se sa svojim vršnjacima igra i učestvuje u raznim radionicama, gdje djeca mogu mogu pokazati svoje talente. Ples, pravljenje maski, ukrasa, nakita, oblačenje lutki, šminkanje, igra, crtanje... samo su neke od radionica.

- Ideja je super, ali smatram da je ovo prevelik grad za ovako mali prostor gdje se održava Kinđurijada. Prvi put sam ovdje s kćerkama i sviđa nam se – kazala je Elvira Omerhodžić, jedan od roditelja.

Kao i svake godine, pa tako i ove, za djecu je​​ osigurana užina, sokići i slatkiši.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.