SARAJEVO

Sarajlije provele još jednu "suhu" nedjelju: 21. stoljeće, a grad bez vode!

Radnici jučer popravljali i dotrajale zatvarače

Piše: L. ŠABIĆ – F. SABLJICA

26.2.2018

Saralije su jučer ujutro, iako je nedjelja dan za odmor, morali ustati rano da napune flaše, lavore, kanistere... Oni koji su se začudili što su slavine suhe, trčali su do prodavnica po flaširanu vodu. Zbog redovnog održavanja i ispitivanja trafostanica na izvorištu “Bačevo”, jučer je od 9 sati u većem dijelu grada “zavrnuta pipa”.  

Dotrajali zatvarači

Iako su iz “Vodovoda i kanalizacije” u prvom saopćenju najavili da će to trajati do 18 sati, a da se potpuna normalizacija očekuje do 20 sati te da će doći do smanjenog pritiska, jučer oko 13 sati najavili su da će ipak doći do gašenja svih bunara i pumpnih stanica, a da će isporuka vode u većem dijelu grada biti obustavljena.


- Planirani su i radovi na cjevovodima, izmjenama dotrajalih zatvarača. Mora se napomenuti da su zatvarači ugrađeni sedamdesetih godina – saopćili su iz ViK-a.

Građani s kojima smo pričali u gradu, najviše su negodovali zbog jeftine struje, koju ne mogu iskoristiti kada vode NEMA!

 Blagi šok

Ekipa “Avaza” obišla je jučer dijelove grada gdje nije bilo vode. Posjetili smo neke od ugostiteljskih objekata. U jednoj ćevabdžinici su se blago šokirali kad su saznali da vode neće biti do 20 sati.

- Nismo znali da neće biti vode cijeli dan. Ovo je katastrofa! Šta ćemo reći gostima – kazao je jedan od radnika.

Supermarketi i prodavnice jučer su prodali velike količine flaširane vode, a kako su nam kazali, građani su sve do poslijepodnevnih sati dolazili po vodu.


Riječ građana




Sretko Sofijanić

- Živim na Bjelavama i kod mene ima vode, ali je vrlo slab pritisak. Komšije su mi rekle da očekujem da će potpuno nestati, jer valjda rade nešto cijeli dan. Nadam se da će problem što prije riješiti.



Faruk Omerović

 - Slučajno sam saznao preko radija, a nisam znao da neće biti vode. Trebali su malo bolje obavijestiti narod pa da se pripremi. Ja sam svoje prijatelje zvao i rekao da pripreme rezerve vode.


 

Reakcije građana na Facebooku

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.