SARAJEVO

Povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana Općine Ilijaš mališani vrtića ''Ilijaš'' posjetili Općinu

L. ŠABIĆ

26.2.2018

Mališani iz JU "Djeca Sarajeva" vrtić "Ilijaš" zajedno sa uposlenicima, posjetili su Općinu Ilijaš povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije općine Ilijaš. Tim povodom upriličen je prijem u kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića.  

Tokom posjete djeca su izvela prigodan kratki program. Sara Bektić, Nur Šerak i Emrah Durić recitovali su stihove o domovini i gradu. Kao znak sjećanja na njihov dolazak mališani su načelniku uručili pokolne i čestitku, koje su sami izradili.

- Djeca su programom oduševila sve nas, jer govore drugačije od odraslih. Ovo su zaista relaksirajući trenuci i inspracija za nas odrasle da se još ozbiljnije i odgovornije odnosimo prema funkcijama koje obnašamo i da što više damo od sebe za djecu, za mladost naše općine, grada i države – kazao je Fazlić.


Odgajateljica Sanja Fejzić je kazala da se u okviru odgojno-obrazovnog rada u vrtiću puno pažnje posvećuje temama domovine i grada.

- U povodu Dana reintegracije odlučili smo posjetiti Općinu Ilijaš i zahvaliti načelniku na odličnoj saradnji i brizi za naš vrtić. Srce mi je ogromno kada vidim koliko kulture i zahvalnosti djeca pokazuju - naglasila je Fejzić.

Vrtić "Ilijaš" broji 74 člana i u narednom periodu se nadaju povećanju kapaciteta.

Kao poklon ilijaškim mališanima za Dan reintegracije Općine Ilijaš organizirana je dječja pozorišna predstava "Mačak Ćiro i mačak Vova" u kino sali JU KSC i Radio Ilijaš.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.