SARAJEVO

Gušić: Prekršio sam zakon, i opet bih

Vijećnici ogorčeni jer GRAS ne vozi u padinska naselja

Piše: N. Ć.

2.3.2018

Upravnik preduzeća GRAS Haris Gušić (SDA), nakon insistiranja starogradskih vijećnika, došao je na jučerašnju sjednicu Općinskog vijeća (OV). Vijećnici su od njega tražili objašnjenje zašto nema minibusa u padinskim naseljima. Na skoro svakoj sjednici OV kao jedan od najvećih problema u općini navodi se prijevoz, zbog čega vijećnici najviše krive GRAS.

Općina je izdvojila i novac za nabavku šest minibusa GRAS-u, ali vozila još nisu kupljena, što je dodatno naljutilo vijećnike.

Vijećnici, među kojima su Seid Škaljić, Vedran Dodik, Ekrem Kaljanac, naglasili su da je Gušić i ranije rekao da je kršio zakon kada je nabavljao autobuse te se zapitali zašto i sada nije prekršio i nabavio šest minbusa, za što je Općina izdvojila 750.000 KM.

Gušić: Želim ispuniti obećanje

- Jesam, prekršio sam zakon kada sam kupio autobuse, zato me sada i istražuje policija. Ali neka istražuje, opet bih prekršio. Sve sam uradio da bih ispunio obećanje i osigurao prijevoz građanima, ali nije do nas, imamo radnike, imamo infrastrukturu, ali uporno nam obaraju tender i ne možemo nabaviti kombije - kazao je Gušić.

Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku da do sljedeće sjednice žele napismeno da GRAS nije u stanju riješiti prijevoz putnika u Starom Gradu da bi mogli sami organizirati alternativni prijevoz. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.