SARAJEVO

Zašto Regulacioni plan "Stup Nukleus" još nije objavljen u "Službenim novinama"

Omerović: Duge procedure

A. T.

6.3.2018

S obzirom na to da Regulacioni plan “Stup Nukleus”, koji je usvojen krajem prošle godine, još nije objavljen u “Službenim novinama”, pojedini vijećnici Općinskog vijeća Ilidža izrazili su sumnju u njegovu ispravnost.

Prema riječima Muhameda Omerovića, predsjedavajućeg OV Ilidža, usvajanjem ovog dokumenta usvojen je i određeni broj amandmana, koje je Zavod za planiranje imao zadatak da uvrsti u taj plan.

- Unošenje svih tih amandmana zahtijeva i određenu proceduru. To smo čekali, evo, već četiri-pet mjeseci. Novost je da je RP stigao u Općinu. No, prije nego što potpišem dokument, sav materijal moram pregledati te potpisati. Materijal je obiman, ali čim ga potpišem, bit će objavljen – rekao je Omerović.

Sabit Šabanović, predsjednik Mjesne zajednice Stup 2, kazao je da je dogovor da karta RP na kojoj će biti uvršteni svi amandmani, bude dostavljena Mjesnoj zajednici kako bi bila dostupna svim mještanima.

- Do sada to nije urađeno. Nadam se da će biti ovih dana, mi čekamo. Ukoliko se desi da bude odstupanja i da ne bude ispoštovano ono što smo dogovorili, bez obzira na to što je plan usvojen, ne bismo dopustili provođenje – rekao je Šabanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.