SARAJEVO

Ni stotine kazni ne mogu spriječiti vozače da parkiraju na trotoarima

A. NALO

7.3.2018

Trotoar ispred zgrade Zavoda za zdravstveno osiguranje (ZZO) KS u ulici Zmaja od Bosne od broja 66 pa do raskrsnice s ulicom Ložionička na Socijalnom često bude prebukiran vozilima čiji su vlasnici „otrčali na minutu“ ovjeriti knjižicu. Zbog takvog ponašanja pješaci su često ugroženi i primorani ići saobraćajnicom dok zaobilaze kolonu.

 Dostava informacija 

Da bi se stalo ukraj ovoj pojavi, zastupnik u Skupštini KS Edin Forto uputio je inicijativu Ministarstvu saobraćaja KS da se na ovoj lokaciji postave stubići koji će onemogućiti nepropisno parkiranje na ovoj lokaciji.

Međutim, iz resornog ministarstva su mu odgovorili da nije rješenje u postavljanju fizičkih barijera i da policija ima osnov da kažnjava takve vozače. Nezadovoljan odgovorom, zastupnik je tražio da mu se dostavi informacija o broju evidentiranih prekršaja.

- Policijski službenici su od 1. jula do 31. decembra 2017. godine u ulici Zmaja od Bosne izdali 313 prekršajnih naloga, a u Ložioničkoj ulici 85. S ove dvije lokacije „paukom“ je uklonjeno 13 vozila - kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

 Policijske patrole

Međutim, budući da ni veliki broj kazni vozačima nije riješio ovaj problem, iz MUP-a su naveli da će policijske patrole i u narednom periodu kažnjavati vozače koji budu ostavljali vozila na ovoj lokaciji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.