SARAJEVO

Trgovci na "Markalama" dobivaju 56 novih stolova

U toku je postavljane 56 novih drvenih stolova

I. BANDIĆ

9.3.2018


Da bi se omogućili bolji uvjeti za rad trgovaca, na pijaci „Markale“ u toku je postavljane 56 novih drvenih stolova. To nam je potvrdio i jedan od radnika preduzeća "Tržnice-pijace", koja, inače, upravlja ovom pijacom. Novi izgled, ali i poboljšanje jučer su pohvalili građani i prodavači.

Skladištenje robe

- Novi stolovi su dobri, lijepo izgledaju i praktičniji su u odnosu na dosadašnje. Novost je to što imamo i prostor za skladištenje robe koji se može zatvoriti - kazala nam je prodavačica Bera Bešlagić.


Bešlagić za svojim stolom: Prodavači i građani pohvalili ljepši izgled

Također, pohvalila je to što su na bočnim stranama pijace, iznad ulaza, postavljene i nove reklame s natpisima „Kupujmo domaće“. Iz Uprave preduzeća ranije su poručili da je u toku izrada idejnog rješenja za zatvaranje bočnih strana.

Kako su kazali za „Avaz“, ispituju se tehničke mogućnosti, kao i statika postojeće konstrukcije krova, a Uprava „Tržnica“ očekuje i odgovor stručnjaka. Da je to potrebno, smatra i Enes Vanjo, jedan od prodavača.

Niske temperature


Vanjo: Olakšati situaciju

- I ranije su postojale najave o tome da se zagradi pijaca. Inače, zbog niskih temperatura često nam se dešava da se smrzne roba, a dodatni problem su i padavine, koje upravo s bočnih strana, zajedno s vjetrom, prave problem prodavačima, ali i kupcima - ističe Vanjo i dodaje da će to, uz nove stolove, olakšati situaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.