SARAJEVO Općina Stari Grad

Metalni stubići u Ferhadiji bit će prilagođeni i ponovo postavljeni

Fena
13.03.2018 16:46

Metalni stubići/barijere koji su danas postavljeni u sarajevskim ulicama Ferhadija (kod Gradske tržnice) i Štrosmajerova (na ulazu iz ulice Zelenih beretki), privremeno su uklonjeni kako bi se prilagodio njihov dizajn.

Na terenu se pokazalo da dizajn metalnih stubića nije prilagođen tako frekventnoj šetnici kao što je Ferhadija, te se ukazala potreba za njihovim prilagođavanjem. Stubići su uklonjeni, a nakon što budu prilagođeni na način da ne prijete sigurnosti pješaka, već isključivo onemogućavaju prolaz vozila, bit će ponovo postavljeni, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Zbog sve veće frekvencije saobraćaja kroz ulicu Ferhadija, što podrazumijeva ne samo mala putnička i dostavna vozila, nego i velike kamione za dostavu Općina Stari Grad prinuđena je poduzeti mjere u cilju zaštite te ulice od eventualne štete.

Iz tog razloga, na dijelu ulice kod Gradske tržnice – gdje najčešće dolazi do prolaska vozila, bit će postavljeni metalni stubići/barijere koji će ubuduće onemogućavati prolaz.

Isti stubići bit će postavljeni i na ulazu u ulicu Štrosmajerova. Svim vozilima hitne intervencije je omogućen 24-satni prolaz u Ferhadiju pored Katedrale gdje se nalaze potopni stubići.

NA VRH