SAOPĆENJE

Sarajevo: Nekoliko naselja i ulica i danas će biti bez vode

Saopćenje za javnost

15.3.2018

U sklopu redovnih planiranih aktivnosti Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata, u  toku su radovi na nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo. Tako se u ulici Zaima Šarca 106 vrši izmjena ventila. U istoj ulici na broju 102, vrši se popravka kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi profila DN 300. 

U ulici Dajanli Ibrahim-bega vrši se ručni iskop, kako bi se došlo do kvara, koji je prethodno  lociran na hidrantskom vodu. 

Također, u ulici Mustafe Behmena radilo se na dvije lokacije. Na prvoj lokaciji riječ je o kvaru  na glavnoj vodovodnoj cijevi profila DN 400, dok je na drugoj lokaciji kvar na priključnoj cijevi. 

U ulici Nahorevska, na uglu Aleksandra Puškina, zbog učestalih kvarova na dotrajalom  cjevovodu profila DN 80, trenutno se vrše radovi na polaganju cjevovoda profila DN 150. 

Povećava se profil cijevi zbog povećanja pritiska vodosnabdijevanja u ovom dijelu naselja.

Svakodnevno su planirani i radovi u sklopu Projekta detekcije i curenja vode – NRW, ovom  prilikom obišli smo teren u ulici Sutjeska na uglu ulice Koševo, zabilježili smo radove na izmjeni zatvarača profila DN 200 na čvorištu.

Stabilizacija u vodosnabdijevanju se očekuje oko 17 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.