PROBLEMI

Gušić tvrdi da je GRAS na izdisaju, a Fišo da se ništa loše neće desiti

GRAS: Stalno se poništavaju tenderi za nabavku minibusa

Piše: A. TABAK

17.3.2018

Iako je privremeni upravitelj GRAS-a Haris Gušić očekivao da će u ponedjeljak dobiti odgovor Konkurencijskog vijeća o tome jesu li izuzeti iz sistema javnih nabavki, to se još nije desilo. I dalje je upitno hoće li Gušić staviti ključ u bravu firme koja tone u višemilionske dugove.  

Obaranje tendera

- Sve je na čekanju. Odgovor čekamo kao ozebao sunce. Nadamo se da će se u što kraćem vremenu Konkurencijsko vijeće očitovati te nam reći na čemu smo, hoćemo li moći kupiti minibuse po posebnoj proceduri ili ćemo i dalje morati ići na tendere koje će nam beskonačno obarati. Situacija nam je svakog dana sve teža - rekao je Gušić.


Gušić: Čekamo kao ozebao sunce

Ističe da je vozni park u lošem stanju, da im nedovoljan broj vozila onemogućava pokrivanje svih linija te da je veoma teško raditi u takvim uvjetima.

S druge strane, ministar saobraćaja Mujo Fišo tvrdi da odgovor Konkurencijskog vijeća, ma kakav bio, neće utjecati na rad GRAS-a.

- Upravitelj Gušić će raditi u skladu sa zakonima, a to ni u kojem slučaju ne znači stavljanje ključa u bravu. Vozila ćemo nabaviti po proceduri javnih nabavki, kao i ostali. Čim se Konkurencijsko vijeće očituje, mi ćemo, ako bude trebalo, ponovo raspisati tender za nabavku minibusa. Ukoliko budemo oslobođeni javnih nabavki, onda bismo sigurno brže i jednostavnije kupovali vozila - kazao je Fišo.


Fišo: Nabavit ćemo vozila

Minibuski prijevoz

Također tvrdi da je situacija daleko bolja od one koju su zatekli te da je tramvajski saobraćaj 100 posto u funkciji, a da im jedino problem predstavlja minibuski prijevoz.

6. aprila otvaranje ponuda

Kada je riječ o zatvaranju stajališta, ministar Fišo kazao nam je da je tender za izbor izvođača radova u toku.

- Tender koji smo raspisali je transparentan. Otvaranje ponuda očekujemo 6. aprila. Komisija od sedam članova će po zadanim kriterijima odabrati najpovoljnijeg izvođača - rekao je Fišo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.