PODRŠKA

Abdulah Skaka potpisao ugovore sa čelnicima VKBI-a, HNV-a i SGV-a

Grad Sarajevo

Fena

22.3.2018

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je potpisao ugovore sa čelnicima Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) i Srpskog građanskog vijeća (SGV) o finansijskoj podršci aktivnostima i projektima koje vode ove nevladine organizacije.

Gradonačelnik je istaknuo da Grad Sarajevo i na ovaj način nastoji doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za kontinuirani razvoj i djelovanje ovih organizacija koje imaju poseban značaj za glavni grad BiH.

Skaka je predstavnicima udruženja posebno zahvalio na njihovoj aktivnoj ulozi u očuvanju i promicanju multietničkih vrijednosti Grada Sarajeva.

Predsjednik VKBI-a Emir Zlatar, Marijo Pejić u ime HNV-a, te prvi čovjek SGV-a Sretko Radišić izrazili su zahvalnost gradonačelniku Skaki i Gradu Sarajevu na razumijevanju koje imaju prema njihovom radu.

Istaknuli su da je ova podrška Grada Sarajeva dragocjena za realizaciju projekata u kojima ove organizacije aktivno učestvuju, a koji doprinose zbližavanju, zajedničkom životu i očuvanju multietničkog karaktera Sarajeva i BiH, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.