SVEČANOSTI

Treća gimnazija Sarajevo obilježila 70 godina postojanja

Fena

23.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Prigodnim kulturnim programom, Treća gimnazija Sarajevo danas je obilježila 70 godina postojanja i uspješnog rada.

Direktorica Treće gimnazije Senada Salihović istaknula je da je škola tokom godina mijenjala svoj naziv, ali ne i misiju da bude respektabilna odgojno-obrazovna institucija.

- U toku rata porušena, nakon rata obnovljena, Treća gimnazija je danas još bolja i uspješnija, a trenutno je pohađa 662 učenika - kazala je.

Također, istaknula je da je Treća gimnazija tokom godina nizala brojna priznanja i dostignuća te da uspjeh škole za prošlu godinu iznosi 4,61.

Profesorica Galiba Sijarić, koja je upisala Treću gimnaziju 1948. godine, kada je i oformljena, prisjetila se školskih dana poistovjećujući ih sa bezbrižnošću. Izrazila je ponos što je pohađala Treću gimnaziju, jer je, kako kaže, uvijek proizvodila kvalitetan kadar.

- Nakon Drugog svjetskog rata, vremena su bila jako teška, za razliku od danas, kada djeca u ovoj školi imaju vrlo opremljene učionice i kvalitetan program - zaključila je.

Svečanosti obilježavanja 70 godina Treće gimnazije prisustvovao je veliki broj bivših učenika i profesora, kao i predstavnika društvenog i političkog života u BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.