SARAJEVO

Još ne postoji glavni projekt za prugu prema Hrasnici

Za tramvajsku prugu do Hrasnice treba oko 15 miliona KM

Piše: A. T.

23.3.2018

Iako je načelnik općine Ilidža Senaid Memić krajem prošle godine razglasio na sva zvona gradnju tramvajske pruge prema Hrasnici, istaknuvši da će biti u funkciji u septembru, kako stvari stoje, teško da će od te priče išta biti. Do septembra je ostalo svega pet mjeseca, radovi nisu ni počeli, a ne postoji ni glavni projekt.

Prema riječima ministra saobraćaja Muje Fiše, još nema ništa novo kada je riječ o ovom projektu, koji bi trebao koštati oko 15 miliona KM.

- Mi smo spremni. Kada bude spremna Općina Ilidža i kada se steknu uvjeti, krenut ćemo u realizaciju. To ne može završiti ni sam načelnik ni sam ministar jer se radi o velikom projektu. Načelnik Memić preuzeo je na sebe da napravi glavni projekt, a mi smo spremni investirati u to - rekao je Fišo.


Fišo: Mi smo spremni

Ističe da je projektni zadatak napravljen i za rekonstrukciju tramvajske pruge od Marindvora do S krivine te da je u planu da se uradi i glavni projekt od S krivine do Ilidže. 

Kontaktirali smo i Općinu Ilidžu da bismo saznali više informacija, gdje su nam kratko kazali da je resorno ministarstvo preuzelo obavezu da raspiše javni poziv za projekt. 


Memić: Najavljena izgradnja

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.