SARAJEVO

Ministar Kurić na strani Sindikata

Avaz.ba

26.3.2018

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantonalne konferencije Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine, predsjednik Faruk Bešlić dodijelio je ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvadu Kuriću zahvalnicu za izuzetan doprinos u radu Sindikata i afirmaciji prosvjetnih, naučnih i kulturnih vrijednosti Bosne i Hercegovine.  

Namjera Kantonalnog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine bila je zahvaliti se pojedincima koji su doprinijeli razvoju Sindikata. Ministra kulture i sporta KS Mirvada Kurića prepoznali smo kao jednog od njih i izuzetno smo mu zahvalni što je svojim radom kontinuirano podržavao rad Sindikata na različite načine. Svoj važan doprinos je dao procesu izrade Kolektivnog ugovora i podržao strukovne edukacije – kazao je Bešlić.

Ministru Kuriću je dodijeljen i srebreni „Cvijet Srebrenice“, za podršku fondacije „Cvijet Srebrenice“, putem koje je Ministarstvo kulture i sporta KS pomoglo u stipendiranju devet učenika iz Srebrenice.

Tim povodom, Mensur Bektić, autor srebrenog „Cvijeta Srebrenice“, zahvalio se ministru Kuriću na saradnji i dodijeljenim stipendijama, koje su izuzetno značajne za podršku školovanju, te izrazio nadu da će ovaj projekt biti prepoznat u većoj mjeri, kao što ga je prepoznao ministar Mirvad Kurić.

- Uvijek sam bio na strani radnika i nastavit ću se zalagati za njihova prava - naglasio je ministar Kurić, primajući zahvalnicu Sindikata.

Povodom priznanja „Cvijet Srebrenice“ rekao je da će Ministarstvo kulture i sporta KS nastaviti podržavati inicijative kao što je stipendiranje učenika i studenata Srebrenice. - Naša je obaveza djeci i mladima dati jednake prilike za stjecanje znanja, te učešće u kulturnim i sportskim događajima - istaknuo je Kurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.