SRAMOTNO

Stanovnici u općini Centar strahuju od zaraza: Fekalije teku Brekom

Kanalizacija pored zgrada curi još od juna prošle godine

Jedna od stanarki pokazuje mjesto gdje je pukla cijev

Piše: A. TABAK

28.3.2018

Stanari zgrada u naselju Breka u Centru mjesecima muku muče s fekalijama koje se izlijevaju ispod njihove zgrade u ulici Hasana Sušića na broju 15. Kako nam je kazao predstavnik stanara ovog ulaza Osman Jažić, kanalizaciona cijev pukla je još u junu prošle godine i do dan-danas ništa nije sanirano. 

Većina penzioneri 


Jažić: Pojavili se i pacovi

- Ovo je užas. Čak su se počeli pojavljivati i pacovi. Najviše nas je strah za djecu, jer je u blizini igralište. Bojimo se zaraza. Problem je što se fekalije slijevaju ljudima u garaže zbog čega nam se žale i traže da to riješimo, a mi smo nemoćni – rekao je Jažić.

Ističe da im iz “Sarajevostana” traže skoro 8.000 KM kako bi sanirali kvar, ali da taj novac nemaju, jer u zgradi većinom žive penzioneri.


Naseljem se širi smrad

Jedna od stanarki zgrade u ulici Hasana Sušića na broja 15, koja nam je pokazala mjesto odakle cure fekalije, kaže da od smrada ne može živjeti u stanu.

 Elitno naselje

- Balkon sam morala zatvoriti najlonima kako smrad ne bi ušao u kuću. Više sam kod djece u gradu nego u svom stanu. Ovdje je grozno živjeti, prozore ne mogu otvoriti, a ovo važi kao elitno naselje – rekla je stanarka.

Zelena površina 

Fuad Haskić, direktor “Sarajevostana”, istaknuo je da je riječ o kompleksnom problemu zbog čega je uputio i dopis Općini Centar kako bi to riješili.

- Općina će učestvovati u finansiranju radova. Radi se o zelenoj površini, koju treba kopati i sanirati. Kompletna sanacija kanalizaciono-instalacione mreže ulaza 11, 13 i 15 košta skoro 7.700 KM. Kako stanari ne daju svoja sredstva, za pomoć smo se obratili Općini i oni su saglasni da to uvrste u nužne popravke – rekao je Haskić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.