SARAJEVO

U Pionirskoj dolini velika proljetna zabava

Avaz.ba

8.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Postalo je već tradicionalno da brojni sarajevski mališani, mladi, roditelji jedan proljetni dan posvete i provedu na zajedničkoj velikoj zabavi u Pionirskoj dolini, kojom požele dobrodošlicu najljepšem godišnjem dobu proljeću.

Danas se održava takva, najveća, najbrojnija i najljepša ovogodišnja proljetna priča, nazvana "Ususret proljeću", u sarajevskom zoološkom vrtu, popularnoj Pionirskoj dolini.

Već od jutarnjih sati brojni posjetioci bili su na ulazu u ovaj rekreativno-zabavni centar, u kojem je agencija „Newevent“, zajedno sa uposlenicima Pionirske doline, odnosno preduzeća "Park" i poslovnim partnerima, pripremila pregršt zanimljivih sadržaja i bogat zabavni program.

Cjelodnevna proljetna zabava, namijenjena djeci i mladima da kroz druženje sa svojim vršnjacima, roditeljima i ostalim posjetiocima uživaju u prelijepo uređenom ambijentu Pionirske doline, uz raznovrstan i cjelodnevni zabavni program uveliko traje, a mladi manekeni agencije „Free Models“, plesna škola „Astorija“, animatori u likovima Shreka, Ledene kraljice, Šilje, Miki Mausa i Mini Mausa, Ninja priuštili su im brojne zanimljivosti, iznenađenja, poklone, igre, druženje, slikanje...

Ipak, djeci su, nakon zimskog perioda, najinteresantnije mnogobrojne životinje u zoološkom vrtu, a, osim lavovima, škotskom govedu, zebrama, servalu, majmunima, lamama, posebnu pažnju posvećuju najmlađim stanovnicima - bebama životinja rođenim u Pionirskoj dolini tek prije nekoliko dana.

Pionirska dolina i ZOO vrt danas je i ozvaničila početak nove poslovne sezone jer rekviziti za dječiju igru i zabavu su nakon zimske pauze ponovo pušteni u rad, kao i ljetna bašta, sve životinje tokom cijelog dana bit će u otvorenim dijelovima svojih nastambi, dječija igrališta bit će svakodnevno na raspolaganju mališanima, staze za šetnju pune šetača, a radno vrijeme u odnosu na zimu dosta duže tokom dana.

Proljetna zabava u Pionirskoj dolini trajat će do 17 sati, a podržali su je i ''Fuze Tea'', ''Violeta'', ''Meggle'', ''Cinema City'' i JUB.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.