SARAJEVO

Mehmedagić: Tramvaji stari 100 godina, pruga puca svakodnevno, a 8 miliona KM ulaže se u zatvaranje stajališta

Piše: A. T.

10.4.2018

Kada je u pitanju izvještaj o radu Vlade od 1. januara do 31. decembra 2017. godine, zastupnica Mersiha Mehmedagića kazala je da je samo neizglasavanje nepovjerenja Vladi dovoljan pokazatelj kakav je bio rad prethodne.

Pojedina ministarstva su odgađala suštinske reforme. Nema holdinga, komunalnih preduzeća, nema zakona o lokalnoj samoupravi... Ministarstvo saobraćaja još nije predložilo zakon o javnom prijevozu. Pruga puca svakodnevno, javni prijevoz nije pouzdan, minibuskog prijevoza nema, tramvaji su stari 100 godinu, a Ministarstvo ulaže 8 miliona KM u zatvaranje stajališta. Ministarstvo ništa ne poduzima da se ispoštuju utvrđene linije. Javni prijevoz u Trnovu, Ilijašu potpuno je devastiran. Načelnici općina Centar i Stari Grad bili su prinuđeni da ovaj problem rješavaju na svoju ruku, iako je to nadležnost resornog ministarstva – rekla je Mehmedagić.

Također je istaknula da nijedan proizvod u KS nije brendiran, što, prema njenim riječima, pokazuje koliko Ministarstvo privrede ulaže u ovaj segment. Ogromne investicije u ZOI '84 su ugrožene neodgovornim izvođenjem radova.

Zamjerku za oblast obrazovanja Mehmedagić je imala zbog toga što nije donesen ni zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Nakon izlaganja zastupnice Mehmedagić, predsjedavajuća Babić je zatvorila raspravu, nakon čega su zastupnici pristupili glasanju i sa 23 glasa usvojen je izvještaj o radu Vlade KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.