UDRUŽENJE "KAP"

Građani moraju znati svoja prava u zdravstvenim ustanovama

Fena

16.4.2018

Udruženje za razvoj društva „Kap“, s partnerskom organizacijom, Udruženjem ICVA prezentirat će na konferenciji u srijedu u Sarajevu rezultate istraživanja o efikasnosti sistema rješavanja prigovora i žalbi unutar zdravstvenih ustanova na svim nivoima te o zadovoljstvu pacijenata uslugama u javnim zdravstvenim institucijama s preporukama o unapređenju implementacije Zakona o pravima, obavezama i odgovornosti pacijenata.

U revijalnom dijelu konferencije nazvane "Moje pravo" na Evropski dan prava pacijenata bit će upriličeno i proglašenje najboljih u zdravstvu.

- Pacijentima i građanima data je mogućnost da daju glas zdravstvenom radniku i zdravstvenoj instituciji na nivou Federacije BiH i Republike Srpske za 2018. godinu, za koje smatraju da zaslužuju javno priznanje i pohvale za rad - navode iz Udruženja „Kap“.

Zdravstvenim ustanovama, građanima i pacijentima u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli istog dana bit će podijeljene brošure o Zakonu o pravima, obavezama i odgovornosti pacijenata.

Cilj kampanje jeste informiranje pacijenata i građana o njihovim zakonskim pravima, obavezama i odgovornostima koje imaju tokom boravka u zdravstvenim ustanovama da bi se dao doprinos podizanju svijesti i poboljšanju kvaliteta usluga u zdravstvenim institucijama u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.