JAVNI POZIV

Niko ne želi kupiti 150 tona željeza od GRAS-a

Na prodaju rashodovani kombiji u ulici Halida Kajtaza A. Kuburović

Piše: A. TABAK

19.4.2018

Nakon tri propala poziva, GRAS je ponovo raspisao javni poziv za prodaju željeza, odnosno konstrukcija rashodovanih kombija. Mogu se prijaviti i firme i građani. Privremeni upravitelj ove firme Haris Gušić kazao nam je da se na tri prethodna poziva niko nije javio. 

 Sporna procedura 

- Na prvom pozivu stavili smo cijenu 0,45 KM po kilogramu i niko se nije javio. Pa je potom bilo 0,40 KM i opet nije bilo zainteresiranih. Niko neće da kupi u GRAS-u željezo po ovoj proceduri. To nikome ne odgovara jer nema malverzacija. Ono što se izvaga, to se i naplati. Sada smo stavili cijenu 0,28 KM po kilogramu pa ćemo vidjeti hoće li se neko javiti – rekao je Gušić.


Gušić: Nema malverzacija

Ističe da će biti ponuđeno blizu 150 tona željeza i da se nadaju zaradi od 50.000 KM ukoliko sve uspiju rasprodati.

 Vaganje materijala 

- Prodaja će se vršiti po principu viđeno-kupljeno, bez naknadnih prigovora i reklamacija. Kupac koji bude izabran kao najpovoljniji, morat će uplatiti avans od 20.000 KM, dok će ostatak novca isplatiti po vaganju materijala – naglasio je Gušić.

Otvaranje ponuda 24. aprila 

Svi zainteresirani otpadni materijal mogu pogledati u krugu GRAS-a i u ulici Halida Kajtaza. Otvaranje ponuda bit će održano 24. aprila u 13 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.