KANTON SARAJEVO

U deset zdravstvenih ustanova bit će zaposleno 70 doktora

Fena

23.4.2018

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpisat će ugovor sa zdravstvenim ustanovama s područja Kantona Sarajevo, koje su ispunile uvjete za učešće na Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine po javnom pozivu objavljenom 26. januara 2018. godine.

Kriterije za sufinansiranje zaposlenja doktora medicine ispunilo je deset zdravstvenih ustanova, koje će zaposliti ukupno 70 doktora medicine s evidencije nezaposlenih osoba Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

U cilju realiziranja Programa mjera za poticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini s načinom i kriterijima za realizaciju, JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo raspisala je konkurs za javne i privatne ustanove da se prijave za učešće Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine, prijavljenih na evidenciji nezaposlenih osoba Službe.

Cilj programa je zapošljavanje i osiguranje potrebne kvalifikacione strukture radne snage. Finansijska sredstva za ove namjene iznose 1.092.000 KM.

Služba će zdravstvenim ustanovama koje su ispunile kriterije javnog poziva mjesečno, 12 mjeseci, refundirati sredstva u iznosu od 1.300 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaće i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

Planirano je da potpisivanju ugovora s poslodavcima, osim direktora JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Midhata Osmanbegovića, prisustvuju i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović te ministrica zdravstva Zilha Ademaj.

Potpisivanje ugovora će biti upriličeno u srijedu, 25. aprila, u 10 sati u prostorijama JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo (ul. Đoke Mazalića 3).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.