KANTON SARAJEVO

Babić: Učinit ćemo sve da bi se finalizirali radovi na izgradnji nove zgrade Akademije

Pres služba KS

26.4.2018

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić održala je sastanak sa direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirzom Hulusićem.

Povod sastanka kojem je prisustvovala i delegacija Akademije scenskih umjetnosti (ASU) Univerziteta u Sarajevu bio je nastavak realizacije projekta izgradnje nove zgrade ove akademije na Skenderiji.

- Kanton Sarajevo od samog početka podržava ovaj projekt, a sada ćemo učiniti sve da bi se radovi konačno priveli kraju - rekla je predsjedavajuća Babić, naglasivši važnost ovog projekta ne samo za studente već i za Sarajevo - grad filma.

- Svi uspjesi bosanskohercegovačke kinematografije i pozorišta vežu se za vrsne glumce, reditelje, producente koji su završili ovu školu. U budućnosti cilj je osigurati funkcionalan prostor koji će studentima glume, režije, dramaturgije i produkcije omogućiti najbolje uvjete i pružiti evropske standarde obrazovanja - dodala je Babić, kazavši da će u narednom periodu organizirati operativni sastanak s premijerom Kantona Sarajevo Ademom Zoljom, a sve s ciljem osiguravanja dodatnih sredstava za realizaciju projekta izgradnje nove zgrade Akademije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.